جراحی و زیبایی دندان
جراحی های پوست پوست

جراحی های پوست

به نظر شما با چه روش هایی می توان اقدام به پاکسازی پوست نمود؟ آیا جراحی های پوست می توانند راهکار مناسبی برای از بین بردن ایرادات پوستی باشند؟ چند روش برای از بین بردن ایرادات و مشکلات پوست وجود دارد؟ بهترین این روش ها برای رسیدن به زیبایی کدام است؟ با ما همراه شوید تا در این مطلب به بررسی مطالب زیر بپردازیم.

 


 

 

 

1- برداشتن خال
2- جراحی های پوست برداشتن زگیل
3- پاک کردن کک و مک
4- برداشتن اسکین تگ

 



 خال های خوش خیم
اکثر خالها ضایعه ها خوش خیم هستند و هیچگونه خطر سرطانی شدن وجود ندارد و معمولا نیاز به اقدام درمانی ندارند مگر در برای زیبایی
خالها یک تومور خوش خیم سلولهای رنگدانه ساز است. خالهای مادر زادی در موقع تولید ممکن است بسیار کمرنگ باشند و به همین دلیل ممکن است مورد توجه واقع نشوند.

 

 

خال های ملانوسیتی اکتسابی 
خال های ملانوسیتی اکتسابی تومورهای پوستی خوش خیمی هستند که از سلول های خال مشتق از ملانوسیت تشکیل شده اند.
تعداد خال های ملانوسیتی اکتسابی در دوران نوجوانی به حداکثر می رسد.

 


به طور آهسته تا 30 سالگی افزایش می یابد وسپس در افراد مسن کاهش می یابد.
اکثر خال های ملانوسیتی اکتسابی روی پوستی که در معرض آفتاب قرار دارد ایجاد می شوند.
اگرچه خال ها در آسیایی ها و آفریقایی ها با احتمال بیشتری بر روی قسمت های دیستال اندام ها (آکرال)(مثل کف دست ها و کف پاها و ناخن ها) و ملتحمه ایجاد می شوند.
اکثر بزرگسالان سفید پوست بین 12 تا 20 خال ملانوسیتی اکتسابی دارند.

 


خال های ملانوسیتی اکتسابی بدون علامت اند. گر چه گاه ممکن است توسط لباس ها یا به دلیل ترومای خارجی تحریک شوند.
یافته های پوستی: (خال های پیوستگاهی) خال های پیوستگاهی ماکول هایی به رنگ قهوه ای تا برنزه هستند. خطوط اپیدرم پوست در سطح این خال ها حفظ می شوند.

 


خال های ملانوسیتی اکتسابی که در کف دست ها – کف پاها و اعضای تناسلی دیده می شوند معمولا خال های اتصالی هستند.

 

خال های مرکب
خال های مرکب پاپولهای سفت قهوه ای رنگ هستند که ممکن است سطح صاف یا پاپیلوماتوز داشته باشند.


خال های داخل درمی
خال های داخل درم پاپول هایی به رنگ پوست طبیعی تا برنزه با سطح صاف هستند.

 

خال spilus
خال spilus لکه منقوط به رنگ برنزه تا قهوه ای و با حدود کاملا مشخص است که به لکه شیر قهوه ای شباهت دارد.

 

خال های آبی 
خال های آبی پاپول ها یا ماکول های منفرد آبی تا مشکی هستند که به طور شایع بر روی سرو گردن یافت می شوند.

 

خال اشپیتز
خال اشپیتز (خال سلول دوکی و اپیتیلیال) یک پاپول صاف و گنبدی شکل به رنگ صورتی تا قرمز- قهوه ای است. خال های اشپیتز در کودکان شایع تر هستند.

 

سیر و پیش آگهی
خال های ملانوسیتی اکتسابی در دوران کودکی تا حدود 30 سالگی ظاهر می شوند و سپس به آهستگی طی چندین سال پسرفت می کنند.


درمان خال های ملانوسیتی اکتسابی نیاز به درمان ندارند. محافظت در برابر نور آفتاب(ضد آفتاب و لباس های محافظ نور آفتاب) از ایجاد خال های ملانوسیتی اکتسابی پیشگیری می کند.
خال های پیگمانته که تحریک شده اند ممکن است برداشته شوند. اگر چه تحریک باعث القای تبدیل شدن به بدخیمی نمی شود.

 

 

خال ملانوسیتی آتیپیک (خال دیس پلاستیک)
خال های ملانوسیتی آپتیک یک خال ملانوسیتی خوش خیم است که ویژگی های بالینی و بافت شناسی غیر طبیعی دارد.

 


 


شرح حال
تقریبا 10% از جمعیت ایالات متحده دارای خال های ملانوسیتی آپیتیک هستند.
بیماران دارای خال های ]پیتیک متعدد در معرض خطر افزایش یافته ابتلا به ملانوم هستند به خصوص در صورت وجود تاریخچه خانوادگی خال های آپیتیک وملانوم.
خال های ملانوسیتی آپیتیک ممکن است درهر سنی بروز کنند و تا دهه شصت زندگی ادامه یابند.
یافته های پوستی 
خال های ملانوسیتی آپیتیک غیر قرینه با حاشیه نامنظم و رنگ متغییر هستند و اندازه بزرگتری دارند (قطر آنها از 6 تا 15 میلی متر متغیر است.)
خال های ملانوسیتی آپیتیک می توانند در هر قسمتی از پوست ایجاد شوند ولی شایعترین محل بروز آنها روی تنه و اندام های فوقانی است.

 

 

یافته های آزمایشگاهی
بررسی بافت شناسی یک خال ملانوسیتی آپیتیک دشوار بوده و باید توسط یک متخصص پوست انجام شود.
انواع خال های خوش خیم با دستگاه آر اف فرکشنال قابل برداشت هستند.

 

 

گرانولوم پیوژنیک
گرانولوم پیوژنیک پاپول اگزوفیتی گنبدی شکلی است که از مویرگ های درحال تزاید تشکیل شده است. این مویرگ ها توسط نوار های فیبری ضخیمی از یکدیگر جدا شده و با یک حلقه (یقه) اپی تلیال احاطه شده اند.
عبارت (گرانولوم پیوژنیک) گمراه کننده و نادرست است چون این ضایعه نه عفونی است و نه گرانومی. بسیاری از متخصصین آسیب شناسی از عبارت (همانژیوم مویرگی لبولی)برای نامیدن آن استفاده می کنند.
علت این ضایعه معلوم نیست.

 


ضایعات شبیه به گرانولوم پیوژنیک ممکن است در بیماران مبتلا به آکنه که تحت درمان با ایزوترتینوئین هستند دیده شود.
گرانولوم پیوژنیک پاپول هایی به رنگ زرد تا قرمز تیره براق گنبدی شکل و به اندازه mm3-10 هستند.
این ضایعات به سرعت رشد می کنند.
به شدت خونریزی می کنند و ممکن است با دلمه ای زرد رنگ پوشیده شوند و با حلقه ای از پوسته احاطه شوند.
معمولا این ضایعات از cm1 بزرگتر نمی شوند و فقط در صورتی که (بیافتند) مجددا رشد می کنند.
این ضایعات در سر و گردن وانگشت ها شایعتراند.
گرانولوم پیوژنیک ناگهان ایجاد می شوند در اندازه ثابتی می مانند و اگر درمان نشوند پایدار خواهد ماند.

 

 

 

یکی از ایرادات بزرگی که بر روی پوست برخی از افراد ممکن است وجود داشته باشد، داشتن تعداد زیادی خال است. البته برخی از خال ها نه تنها بر روی پوست ایجاد مزاحمت نمی کنند، بلکه به زیبایی بیشتر پوست نیز کمک می کنند. اما خانمها و آقایان بسیاری در جهان وجود دارند که داشتن خال بر روی پوست خود را دوست ندارند و این مسئله به دغدغه ای برای آنها تبدیل شده است. 
برداشتن خال امروزه به یکی از متداول ترین جراحی های پوست تبدیل شده است، که از حساسیت بالایی نیز برخوردار است. زیرا این خال هایی که بر روی صورت و بدن وجود دارند، دارای انواع مختلفی بوده و باید پیش از برداشتن آنها حتما مورد بررسی قرار گیرند. در غیر این صورت ممکن است مشکلات دیگری را برای بدن به بار آورند. 

 


 برداشتن خال
انواع خال هایی که بر روی بدن وجود دارند را می توانیم به دو دسته تقسیم کنیم:
⦁    خال های مادرزادی
خال های ملانوسیتی که معمولا به رنگ قهوه ای هستند، خال های مادرزادی هستند. لازم است برای برداشتن این مدل خال ها حتما به پزشک متخصص جراحی های پوست مراجعه شود. زیرا برخی از این خال ها بدخیم بوده و برداشتن آن ها می تواند منجر به بروز تغییرات ظاهری در چهره شود. به عبارت دیگر باید بگوییم برداشتن این خال ها علاوه بر آن که جنبه زیبایی دارد، از جنبه سلامتی نیز برخوردار است. باید با دقت و حساسیت اقدام به برداشتن آن نمود. 

 

 


⦁    خال هایی که در گذر زمان ایجاد شده اند 
نوع دیگری از خال ها که بر روی بدن وجود دارند، با آغاز دهه سوم زندگی بر روی بدن و صورت فرد ظاهر می شوند. شایع ترین این خال ها بین 30 تا 60 سالگی بر روی پوست ایجاد می شوند. بهتر است پیش از اقدام به برداشتن این مدل از خال ها نیز حتما به پزشک متخصص جراحی های پوست  مراجعه نمایید. لازم است ایشان ابتدا بررسی های لازم را بر روی خال های مورد نظر انجام داده و سپس اقدام به برداشتن آنها نماید.
 برداشتن خال از روی پوست همچون دیگر روش های درمانی و زیبایی، ممکن است عوارضی با خود به همراه داشته باشد. البته باید بگوییم برداشتن خال عوارض جانبی خاصی در پی ندارد. اما معمولا پوست بعد از برداشتن خال ممکن است دچار تیرگی و قرمزی شود، که به مرور زمان رفع خواهد شد. از این رو نیازی به نگرانی در مورد عوارض برداشتن خال ها وجود ندارد. 

 


 

منگوله های پوستی 
پاپول های گوشتی ، خوش خیم و شایعی هستند که در چین های پوستی ایجاد می شوند.
قبل از 30 سالگی شایع نیستند در افرادی که اضافه وزن دارند شایع ترند.معمولا ساقه نازکی دارند.
معمولا نیاز به درمان ندارند. منگوله های پوستی اطراف چشم ممکن است به خاطر شباهت به سایر تومورها نیاز به بیوپسی داشته باشد.



انواع زگیل ها 
زگیل ها ضایعات خوش خیم حاصل از تکثیر اپیدرم هستند که توسط ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) ایجاد می شوند.
این ویروس دارای DNA دو رشته ای است و غشاهای مخاطی را آلوده میکند.
انتقال این عفونت از راه تماس ساده و اغلب در مکان هایی رخ می دهد که پوست دچار خراش یا سائیدگی های کوچک یا سایر آسیب ها شده است.
حداکثر میزان بروز در سنین 16-12سالگی است.
دوره نهفتگی متغیر است: 6-1ماه برای زگیل های معمولی.
انواع زگیل های معمولی ، زگیل های کف پا  ، دست ها و  زگیل ناحیه ژنیتال
سیر این بیماری بسیار متغیر است  بهبود خود بخود ی با گذشت زمان و بروز پاسخ ایمنی سلولی ، قاعده کلی در این بیماری است. در کودکان نزدیک به دو سوم تمام زگیل ها ظرف 2 سال خود بخود پسرفت می کند. افراد دچار ایمنی زگیل ها می توانند گسترده مقاوم به درمان و مزمن شوند.

 

یکی از راه های درمان زگیل برداشتن آن با دستگاه آر اف سرجری است.ولی احتمال عود و پخش آن بالاست ولی تکرار درمان موفقیت درمان را بیشتر می کند. 
 زگیل ها محدود به اپیدرم است 
یکی از نمونه ضایعات پوستی که بسیاری از افراد را در دنیا درگیر خود کرده است، زگیل است. زگیل ها یا گوشت های اضافی که بر روی پوست ایجاد می شوند، ممکن است زیبایی را تحت تاثیر قرار دهند. از این رو بسیاری از افراد تمایل دارند با روش های مختلفی اقدام به برداشتن زگیل نمایند. البته لازم به ذکر است که برداشتن زگیل نه تنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر کاهش ریسک ابتلا به بیماری های پیشرفته تر ضایعات پوستی نیز اهمیت دارد.

 


از این رو بهتر است افرادی که دارای زگیل پوستی هستند، به پزشک متخصص جراحی های پوست مراجعه نموده و اقدام به برداشتن آن نمایند. اما برای این کار لازم است پزشک ابتدا نوع زگیل را تشخیص داده و بهترین روش درمانی را برای برداشتن آن انتخاب نماید. پس لازم است پزشک از تخصص و مهارت بالایی در این زمینه برخوردار باشد. 
آقای دکتر مرتضی شمسی متخصص و جراح پوست، ابتدا نوع زگیل پوستی را شناسایی نموده و سپس با مهارت و تجربه بالا اقدام به برداشتن آن می نماید. از نمونه زگیل های پوستی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

 


⦁    زگیل پوستی معمولی
این نمونه از زگیل های پوستی که معمولا بر روی پوست انگشتان و پنجه ها رشد می کنند، دارای ظاهری خشن هستند. سفید بودن این زگیل ها بر روی پوست نسبت به دیگر نقاط پوست، منجر به تشخیص آنها می شود. 
 زگیل پوستی
⦁    زگیل خوشه ای
این نوع زگیل های پوستی که معمولا بر روی پوست اطراف دهان و بینی ایجاد می شوند، گاهی در زیر چانه و گردن نیز رشد می کنند. آنها به رنگ پوست بوده و کوچک هستند و معمولا در اثر به هم پیوستن چند زائده بر روی پوست ایجاد می شوند. 
⦁    زگیل پوستی تخت
از دیگر نمونه زگیل هایی که بر روی پوست ایجاد می شود، زگیل های تخت هستند. این زگیل ها بیشتر بر روی ران و بازوها رشد کرده و کوچک هستند. در رنگ های صورتی، زرد و قهوه ای می توانید این نوع زگیل ها را بر روی پوست مشاهده کنید. لازم است حتما برای برداشتن این مدل زگیل ها به پزشک متخصص جراحی های پوست مراجعه نمایید. 
برخی تصور می کنند که می توانند زگیل پوستی را بدون مراجعه به پزشک و در خانه درمان کنند. اما باید بگوییم برای هر نوع درمانی بهتر است ابتدا نوع زگیل مورد بررسی قرار گیرد و سپس درمان مناسب برای آن انتخاب شود. در غیر این صورت ممکن است مشکلات دیگری را بر روی بدن ایجاد کند. 

 



پاک کردن کک و مک
لکه های تیره و کک و مک هایی که بر روی پوست ایجاد می شوند و به رنگ تیره و دایره ای هستند، یکی دیگر از مشکلاتی هستند که زیبایی پوست را دچار آسیب می کنند. افراد بسیاری در دنیا وجود دارند که از داشتن کک و مک بر روی صورت خود ناراضی هستند و این مسئله اعتماد به نفس آنها را کاهش می دهد. 
از این رو این دسته از افراد به سراغ روش های مختلفی می روند تا اقدام به از بین بردن لک ها و کک و مک ها از روی پوست خود نمایند. می توان با استفاده از روش جراحی های پوست به راحتی کک و مک ها را از روی پوست صورت برطرف نمود. اما لازم است ابتدا در مورد انواع کک و مک هایی که بر روی پوست ایجاد می شود اطلاعات به دست آورد. 

 


به طور کلی می توانیم کک و مک هایی که بر روی پوست ایجاد می شوند را به دو دسته کلی تقسیم بندی کنیم:
⦁    کک و مک ناشی از آفتاب سوختگی
این کک و مک ها در اثر آسیب های دائمی بر روی پوست ایجاد می شوند و به صورت لکه هایی با رنگ تیره نمایش داده می شوند. قطر این لک ها کمی بزرگتر از قطر یک مداد بوده و به صورت نامنظم بر روی پوست ایجاد می شوند. لازم است برای برداشتن این کک و مک ها به سراغ پزشک متخصص روید. 
⦁    کک و مک ساده
نوع دیگری از کک و مک هایی که بر روی پوست ایجاد می شود، لکه های رنگی تیره ای هستند که به صورت ژنتیکی بر روی پوست ایجاد شده اند. این لکه ها را با نام لنتیگو سیمپلکس نیز می شناسند. 

 


 پاک کردن کک و مک
اصولا تمامی کک و مک هایی که بر روی پوست ایجاد می شوند، نوعی عارضه ژنتیکی هستند. افرادی که دارای پوست روشن و موی بلند یا قرمز هستند، بیشتر از افراد دیگر در معرض به ارث بردن کک و مک بر روی پوست خود هستند. البته این مسئله جنبه ارثی دارد.  
اما برخی دیگر از افراد ممکن است در اثر بروز بیماری هایی همچون بیماری گزرودرما پیگمنتوسام و بیماری نوروفیبروماتوزیس بر روی پوست خود کک و مک مشاهده کنند. در صورتی که شخص موارد لازم را برای جلوگیری از گسترش کک و مک بر روی پوست رعایت نکند، به مرور زمان و با افزایش سن با کک و مک های بیشتری بر روی پوست خود مواجه خواهد شد. 
از این رو این دسته از افراد لازم است حتما به پزشک متخصص جراحی های پوست مراجعه نمایند و سریع اقدام به برطرف نمودن کک و مک ها از روی پوست خود نمایند. در غیر این صورت با افزایش سن میزان این لک ها بر روی پوست بیشتر شده و زیبایی این افراد را تحت تاثیر بیشتری قرار خواهد داد.

 

   
می توان با روش های مختلفی همچون روش های زیر اقدام به برداشتن کک و مک از روی پوست نمود:
⦁    استفاده از کرم های حاوی هیدروکینون یا ترتینوئین
⦁    لیزر درمانی 
⦁    لایه برداری با استفاده از مواد شیمیایی 
⦁    منجمد کردن یا کرایوتراپی

 


هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. اما زمانی که توسط پزشک متخصص مورد استفاده قرار گیرند،  می توانند نتیجه مطلوب را برای بیمار به همراه داشته باشد. 

برداشتن اسکین تگ 
اسکین تگ یا منگوله پوستی نوعی زائده پوستی به شمار می رود، که بدون درد و خوش خیم است. این زائده گوشتی زیبایی پوست را از بین میبرد. از این رو لازم است به روش های مختلف و زیر نظر پزشک متخصص اقدام به برداشتن آن ها نمود. باید بگوییم اسکین تگ یک هسته عروقی فیبرومی است، که ممکن است در برخی موارد با سلول های چربی، پوشش اپیدرم را به صورت نامنظمی درگیر نماید. 
هر فردی ممکن است بر روی بدن خود بین 1 تا 100 عدد از این عارضه های پوستی مشاهده نماید. که این مسئله می تواند در زیبایی پوست او تاثیر بسزایی داشته باشد. از این رو بهتر است هر چه سریع تر به پزشک متخصص جراحی های پوست مراجعه نموده و اقدام به برداشتن آنها نمایید. هنوز دلیل مشخصی برای ایجاد این عارضه بر روی پوست شناخته نشده است، اما از آنجایی که این زائده بیشتر در مناطقی که چین و چروک پوست بیشتر است ایجاد می شود، ممکن است اصطکاک پوستی یکی از دلایل ایجاد آن باشد. 
علاوه بر آن باید بگوییم افرادی که به بیماری اچ پی وی مبتلا هستند نیز، ممکن است بر روی پوست خود با این زائده مواجه شوند. در نهایت نیز باید به تغییرات هورمونی و افزایش هورمون رشد در خون دوران بارداری به عنوان یکی دیگر از دلایل بروز چنین عارضه ای اشاره کنیم. به طور کلی این عارضه در تمامی بدن ممکن است ایجاد شود، اما بیشترین مکان هایی که اسکین تگ بر روی پوست دیده می شود، عبارتند از:

 


⦁    زیر بغل 
⦁    گردن
⦁    زیر سینه 
⦁    کشاله ران 
⦁    ناحیه تناسلی و نواحی مقعد 

 


 برداشتن اسکین تگ
از میان روش هایی که می توانیم برای برداشتن اسکین تگ یا منگوله پوستی مورد استفاده قرار دهیم، باید به روش های زیر اشاره کنیم:
⦁    جراحی های پوست
روش جراحی یکی از ساده ترین و مطمئن ترین روش هایی است که می توان برای از بین بردن اسکین تگ ها از روی پوست انتخاب نمود. در این روش با استفاده از تیغ می توان این زائده های پوستی را برطرف نموده و به درمان آنها کمک کرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که انجام جراحی های پوست از حساسیت های بالایی برخوردار هستند. 
از این رو لازم است حتما برای برداشتن آنها به پزشک متخصص مراجعه نمایید؛ تا بتوانید با اطمینان کامل و زیر نظر یک شخص مطمئن اقدام به برطرف کردن مشکلات و عارضه های پوستی خود نمایید. 

 


    استفاده از Cauterization
از دیگر روش هایی که می توان برای برداشتن اسکین تگ از آن استفاده کرد، استفاده از الکترولیز یا انرژی الکتریکی است. می توان با استفاده از این روش منگوله های پوستی را سوزانده و از بین برد. 
⦁    روش لجستیک 
این روش به عنوان یکی از روش های موثر برای برداشتن اسکین تگ ها به شمار می رود. زیرا به ضایعه پوست خونرسانی نمی شود، از این رو رشد این ضایعه ها متوقف می گردد. پس می توان با استفاده از این روش به راحتی اقدام به درمان مشکلات و ضایعات پوستی نمود.
 درمان اسکین تگ

 


⦁    روش کرایوتراپی
در انتها نیز باید به یکی دیگر از روش های برداشتن اسکین تگ اشاره نماییم. در این روش جراحی های پوست با استفاده از پروب حاوی نیتروژن مایع منجمد شده می توان به از بین بردن منگوله های پوستی کمک کرد. 
تمامی این روش ها به راحتی کمک می کنند تا مشکلات پوستی برطرف شوند و زیبایی به پوست بازگردد. اما بهتر است این نکته را حتما در نظر داشته باشید که تنها یک پزشک متخصص می تواند بهترین نتیجه را با استفاده از این روش های جراحی پوست برای بیمار به بار آورد. از این رو حتما به این مسئله توجه نمایید. 

 

 

برداشتن ضایعات پوستی با استفاده از دستگاه آر اف سرجری

این سیستم از طریق امواج رادیوئی عمل می کند.
امواج رادیوئی 200 کیلوهرتز تا 5 مگاهرتز را شامل می شود. 
عبور امواج رادیو فرکانسی از بافت ها موجب لرزش مولکول های آب سلول ها و تبخیر آنها در دمای پایین می شود.و بهمین خاطر عوارض حرارتی قابل توجهی ندارد.
این سیستم ها دو نوع هستند بای پولار و مونوپلار
ولی در تمام کارهای پوست از نوع مونوپولار استفاده می شود.

 


در نوع مونوپولار دستگاه دارای چند مد قابل انتخاب برای کار کردن دارد
Coagulation -  Blend – Cut 
در مد کات فقط از امواج رادیویی استفاده می شود و هیچ گونه اثر حرارتی و تخریبی ندارد و در برداشت اکثر ضایعات که می خواهیم با ظرافت و دقت بیشتری کار کنیم از این مد استفاده می شود 
مد کات در دستگاه های غیر استاندارد همانند مد Blend عمل می کند و اثر حرارتی دارد و احتمال اسکار خیلی بالا خواهد بود.
در مواردی که لازم است جلو خونریزی گرفته شود از مد کواگولاسیون باید استفاده کرد.
در مواردی که برداشتن ضایعه نیاز به ظرافت کاری ندارد و خونریزی خیلی مختصر است می توان از مد Blend استفاده کرد.
مزایای دستگاه رادیو سرجری:

 


⦁    ترمیم سریع
⦁    حداقل یا بدون خونریزی
⦁    حداقل یا بدون اسکار
⦁    حداقل زمان انجام کار
⦁    یک اقدام سرپایی است

 

سوال از دکتر محمد نظری

کادر پزشکی کلینیک تخصصی جراحی و زیبایی دندان دکتر محمد نظری آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. سوالات کاربران محترم را بخوانید، ما پاسخ داده ایم. شما نیز اگر سوالی دارید برای ما ارسال کنید. ما از طریق پیامک پاسخ شما را ارسال میکنیم و جهت استفاده سایر کاربران در سیستم نمایش می دهیم.

سوالات کاربران