جراحی و زیبایی دندان
هیرسوستیم یا پرمویی در زنان از تشخیص تا درمان هیرسوستیم

هیرسوستیم یا پرمویی در زنان از تشخیص تا درمان

هیرسوستیم یا بیماری پرمویی در زنان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که بسیاری از خانم‌ها با آن درگیرند. اگر خوش‌شانس باشید در بسیاری از موارد علت پرمویی در زنان با یک آزمایش خون ساده مشخص می‌شود و می‌توانید روش مناسب خود را برای درمان آن پیش بگیرید. اما در برخی از موارد افراد حتی با مشاهده علائم هیرسوستیم آن را جدی نمی‌گیرند.

 

 

شاید پرمویی در زنان در وهله اول آن‌چنان خطرناک نباشد اما علل عمده آن مربوط به مشکلات اعضای داخلی بدن است که در صورت پشت گوش انداختن ممکن است مشکلات متعددی را ایجاد کند. به همین جهت مجله زیبایی و سلامتی بیوتایل در این مقاله به بررسی پرمویی در زنان می‌پردازد.

هیرسوستیم یا پرمویی در زنان چیست؟

هیرسوتیسم رشد موهای زائد روی بدن یا صورت است. در زنان، موهای زائد ممکن است در مناطقی رشد کنند که مردان اغلب موهای زیادی دارند، اما زنان اغلب مویی ندارند. نواحی شامل پشت لب، چانه، سینه و پشت مناطقی هستند که افراد دچار بیماری پرمویی در زنان مدام درگیر اصلاح آن‌ها هستند. علت عمده پرمویی در زنان هورمون‌های مردانه به نام آندروژن است. همه زنان به‌طور طبیعی مقدار کمی آندروژن تولید می‌کنند. اما سطوح بالای این هورمون می‌تواند منجر به هیرسوتیسم شود.

علت پرمویی در زنان چیست؟

هیرسوتیسم در اغلب موارد ارثی است اما همچنین ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS). این شایع‌ترین علت هیرسوتیسم در زنان است. این اختلالی است که باعث مشکلات هورمونی می‌شود.

اختلالات غده هیپوفیز، غده فوق کلیه یا غده تیروئید

توموری در تخمدان که باعث ایجاد آندروژن اضافی می‌شود

مقاومت شدید به انسولین

تغییرات هورمونی در دوران یائسگی

استفاده از استروئیدهای آنابولیک یا کورتیکواستروئیدها

استفاده از دارو برای درمان اندومتریوز

در برخی موارد هم متأسفانه، علت پرمویی در زنان مشخص نیست که به آن هیرسوتیسم ایدیوپاتیک می‌گویند.

علائم بیماری پرمویی در زنان چیست؟

علائم ممکن است در هر فرد کمی متفاوت باشد، درصورتی که دچار بیماری‌های بالا هستید، حتما برای پیگیری هیرسوستیم به متخصص مراجعه کنید. افراد مبتلابه هیرسوستیم دچار رویش موهای تیره‌تر یا ضخیم‌تر در قسمت‌هایی از بدن مانند پشت لب، چانه، خط فک، قفسه سینه، پشت گردن و باسن می‌شوند. علائم پرمویی در زنان معمولاً با این موارد آغاز می‌شود اما نگران نباشید لزوماً افزایش موها ناشی از این بیماری نیست.

هیرسوتیسم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر برای آزمایش هورمونی یا چکاب به متخصص زنان مراجعه کرده باشید می‌دانید که آن‌ها به معاینه فیزیکی می‌پردازند و از شما می‌خواهند آزمایش خون برای افزایش سطح آندروژن انجام دهید. این آزمایش‌ها همچنین می‌تواند مشکلات دیگری را که ممکن است باعث رشد موهای زائد شوند بررسی کند.

درمان پرمویی در زنان

رشد مو هیچ آسیبی به بدن وارد نمی‌کند اما این موضوع نباید منجر به این شود که پیگیری از متخصص را پشت گوش بیندازید. درمان‌های مختلفی برای حذف موهای زائد بدن وجود دارند. تصمیم برای اصلاح یا کاهش موها در افراد مختلف متفاوت است.

روش‌های حذف یا کاهش موهای زائد عبارت‌اند از:

تراشیدن: این راهی برای از بین بردن موها با تیغه‌های نازکی است که روی پوست حرکت کرده‌اند. موها بلافاصله شروع به رشد می‌کنند، بنابراین اصلاح باید اغلب تکرار شود.

لوسیون موبر: این نوعی از بین بردن موهای زائد است که با استفاده از مواد شیمیایی روی پوست انجام می‌شود. موهای بالای پوست را نرم می‌کند تا بتوان آن را پاک کرد.

اپیلاسیون: از موم گرم یا سرد می‌توان برای بیرون کشیدن موها از ریشه استفاده کرد. این درمان باید هر 2 تا 3 هفته انجام شود.

الکترولیز: یک سوزن بسیار نازک در فولیکول مو قرار می‌گیرد. برق از طریق سوزن به پوست ارسال می‌شود و به فولیکول مو آسیب می‌رساند. این روش در چندین جلسه انجام می‌شود. این روش با استفاده از اپیلیدی می‌تواند موهای زائد را برای ماه‌ها یا بیشتر کاهش داده و از بین ببرد.

لیزر موهای زائد: این روش برای افرادی که موهای تیره و پوست روشن دارند بهتر جواب می‌دهد. این روش در چندین جلسه انجام می‌شود.

کرم موبر: کرم پوست با افلورنیتین می‌تواند رشد موها را کند. در صورت قطع مصرف کرم، موها پس از گذشت حدوداً 8 هفته دوباره رشد می‌کنند.

درمان‌های دارویی پرمویی در زنان

برخی از داروها می‌توانند هورمون‌های ایجادکننده مو را کاهش دهند. مشاهده نتایج این داروها 6 ماه یا بیشتر طول می‌کشد. این به این دلیل است که موها رشد می‌کنند، استراحت می‌کنند، می‌ریزند و در چرخه‌هایی که ماه‌ها طول می‌کشد دوباره رشد می‌کنند. همه موها به‌طور هم‌زمان در یک قسمت از چرخه نیستند. به همین دلیل، درمان‌هایی که موهای شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند باید در طول زمان تکرار شوند. داروهایی که می‌توانند هورمون‌ها را برای رشد مو تغییر دهند عبارت‌اند از:

قرص‌های ضدبارداری: آن‌ها می‌توانند میزان آندروژن‌ها را در بدن شما کاهش دهند. اکثر زنان هنگام مصرف قرص‌های ضدبارداری متوجه تغییر در رشد موهای بدن می‌شوند. اگر دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک باشید به‌احتمال‌زیاد دچار پرمویی در زنان خواهید شد و تنها راه کنترل این بیماری استفاده از این قرص‌هاست. متأسفانه سندرم تخمدان پلی کیستیک درمان دائمی ندارد.

داروی ضد آندروژن: این نوع داروها می‌توانند سطح آندروژن بدن شمارا کاهش دهند. یا ممکن است اثرات آندروژن‌ها را روی فولیکول‌های مو متوقف کند. رایج‌ترین نوع آن اسپیرونولاکتون است. این داروها می‌توانند نقایص مادرزادی ایجاد کنند، بنابراین باید هنگام استفاده از داروهای ضدبارداری از این داروها استفاده کنید.

درمان دائمی پرمویی در زنان

عوامل دیگری که می‌توانند رشد موهای زائد را کاهش دهند یا حتی آن را از بین ببرند: مهم‌ترین قدم برای درمان پرمویی کشف علت این بیماری و سپس از بین بردن علت اصلی آن است. درمان اختلالات غده هیپوفیز، غده آدرنال یا غده تیروئید می‌تواند رشد موهای زائد را کاهش دهد. در برخی از زنان، کاهش وزن هم می‌تواند سطح آندروژن را کاهش داده و باعث کند شدن رشد مو شود. البته افزایش سن باعث کاهش علائم پرمویی در زنان خواهد شد. سطوح آندروژن در زنان 30 ساله و بالاتر کاهش می‌یابد.

پرمویی در زنان، در اغلب موارد نتیجه یک بیماری پنهان است. برای درمان آن، هر چه سریع‌تر به متخصص غدد و یا متخصص زنان مراجعه کنید. اگر پرمویی شما نتیجه وراثت شما باشد تنها راه از بین بردن موهای زائد اصلاح آن‌هاست. شما می‌توانید از روش‌های مختلف اپیلاسیون یا لیزر بدن استفاده کنید. اپلیکیشن بیوتایل را نصب کنید و از نزدیک ترین سالن زیبایی محل سکونت خود، به صورت آنلاین وقت رزرو کنید و تخفیف بگیرید.

سوال از دکتر محمد نظری

کادر پزشکی کلینیک تخصصی جراحی و زیبایی دندان دکتر محمد نظری آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. سوالات کاربران محترم را بخوانید، ما پاسخ داده ایم. شما نیز اگر سوالی دارید برای ما ارسال کنید. ما از طریق پیامک پاسخ شما را ارسال میکنیم و جهت استفاده سایر کاربران در سیستم نمایش می دهیم.

سوالات کاربران